جواد خیابانی: گزارشگری با صدایی گیرا و سوتی‌های ماندگار

جواد خیابانی یکی از گزارشگران و مجریان فوتبال باسابقه در ایران است که از سال ۱۳۷۱ فعالیت خود را در تلویزیون آغاز کرده است. او به دلیل صدای گیرا و لحن خاص گزارشگری خود شناخته می‌شود و سوتی‌های ماندگارش در گزارش‌های زنده نیز از او چهره‌ای محبوب در میان مخاطبان تلویزیون ساخته است.

زندگینامه جواد خیابانی

جواد خیابانی در ۲۷ آبان ۱۳۴۵ در کرج به دنیا آمد. او پنجمین فرزند یک خانوادهٔ هشت نفره است. پدرش انباردار اداره اصلاح بذر کرج بود. جواد در دوران مدرسه عنوان شاگرد ممتازی تمام دبستان‌های منطقه ۱۰ آموزش و پرورش تهران را به خود اختصاص داد. وی بعدها در آزمون کنکور استعدادهای درخشان شرکت کرد و در آن قبول شد، ولی به دلیل مشکلات مالی در آنجا نامی ثبت نشد.

جواد خیابانی در دوران کودکی به دلیل بیماری فلج اطفال که در سال ۱۳۴۸ به آن مبتلا شد، مشکلات حرکتی شدیدی داشت که در حال حاضر از آن رنج می‌برد. ولی جواد با توجه به این عارضه در مسابقات دوچرخه سواری آموزشگاه های ایران در سال ۱۳۶۲ شرکت نمود و عنوان قهرمانی را به دست آورد. او در سال‌های ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۴ به عنوان مدافع چپ و دروازه‌بان تیم فوتبال منتخب آموزشگاه‌های کرج بازی می‌کرد. سال ۱۳۶۶ از طرف تیم فوتبال منتخب دانشکده فنی و مهندسی تهران در المپیک دانشجویان ایران در شیراز شرکت کرد و مقام پنجم ایران در رشته فوتبال را از آن خود نمود. همچنین وی به اردوی تیم ملی فوتبال دانشجویان ایران نیز دعوت شد، اما این اردو تشکیل نشد، چراکه در آن مقطع زمانی ورزش دانشگاهی بسیار مهم نبود.

جواد خیابانی به تاریخ بیست و سوم اردیبهشت ۱۳۷۴ در سن ۲۹ سالگی ازدواج نمود و حاصل این زندگی مشترک یک فرزند دختر به نام نگار است.

فعالیت حرفه‌ای جواد خیابانی

جواد خیابانی از همان دوران نوجوانی برای کسب درآمد می‌پرداخت و در سن ۱۳ سالگی به عنوان کارگر ساده در شرکت کنسرو سازی شمشاد به فعالیت بود. او در سال ۱۳۶۸ در ۲۳ سال گذشته، به عنوان مدرس هنر در دروس فنی به استخدام وزارت آموزش و پرورش درآمد. او به مدت دو سال هم در هنرستان رجایی بندرعباس به عنوان ناظم مشغول فعالیت هستند.

اما شروع فعالیت های تلویزیونی وی در سال ۱۳۷۱ با برنامه آنچه شما خواستید با ارائه تست گزارشگری در صدا و سیما رقم خورد. جواد پس از شرکت در این برنامه، نامه‌های مسئول صدا و سیما با مضمون اینکه همه حرف‌هایتان راست نیست و دست از این کارها برداشتند، آمدند به تلویزیون پارت می‌خواهند را نوشت. به دنبال این اتفاق، واکنش تهیه‌کننده برنامه‌ای که شما خواستید به نامه جالب بود، چرا که پس از آن، به جواد زنگ زد و اذعان کرد که تحت تأثیر قرار گرفتن نامه‌ها قرار می‌گیرد و در جهت حضور دوباره گزارشگری از وی در صدا و سیما دعوت می‌شود. بنا بر ادعای خودش در برنامه خندوانه رامبد جوان؛ پس از این نامه در آذر ۱۳۷۱ مجری یک برنامه مسابقه فوتبال شد و فعالیت در حرفه گزارشگری را آغاز کرد.

جواد خیابانی از سال ۱۳۷۳ تا کنون در بیش از ۴۰ برنامه تلویزیونی مختلف، به عنوان مجری یا تهیه کننده شرکت داشته است. از گزارش‌های معروف جواد خیابانی طی دوران کاری‌اش می‌توان به دیدار ایران و استرالیا در آخرین بازی پلی آف جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه که به حماسه ملبورن شهرت اشاره کرد. در واقع گزارشگری این برنامه سکوی پرتابی برای وی و محبوبیت بالایش در میان مردم بود. جواد در این بازی در خرداد ماه سال ۱۴۰۰ لقب غزال تیزپای آسیا را به خداداد عزیزی نسبت داد که با واکنش‌های مثبتی از سوی مخاطبان روبرو شد.

جواد خیابانی یکی از گزارشگران صاحب سبک و باتجربه فوتبال در تلویزیون ایران است که در این بین سوتی‌های ماندگارش در گزارش‌های زنده نیز از او چهره‌ای محبوب در میان مخاطبان تلویزیون ساخته است. از جمله سوتی‌های معروف جواد خیابانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احمدرضا عابدزاده که در دروازه ایران حضور دارد و هنوز هم در اوج است
  • این تیم ایران است و این تیم ایران
  • احمدرضا عابدزاده که در دروازه ایران حضور دارد و هنوز هم در اوج است
  • این توپ را کریم باقری می‌زند و این توپ را دروازه‌بان می‌گیرد و این توپ را کریم باقری می‌زند و این توپ را دروازه‌بان می‌گیرد.
  • این توپ را کریم باقری می‌زند و این توپ را دروازه‌بان می‌گیرد و این توپ را کریم باقری می‌زند و این توپ را دروازه‌بان می‌گیرد.
  • این توپ را کریم باقری می‌زند و این توپ را دروازه‌بان می‌گیرد و این توپ را کریم باقری می‌زند و این توپ را دروازه‌بان می‌گیرد.

جواد خیابانی علاوه بر فعالیت‌های تلویزیونی، در زمینه‌های دیگری نیز فعالیت داشته است. او در سال ۱۳۸۶ به عنوان تهیه‌کننده و کارگردان فیلم تلویزیونی «هفت دقیقه تا نیمه‌شب» فعالیت کرد. همچنین در سال ۱۳۸۹ به عنوان مدرس دانشگاه در رشته مدیریت رسانه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز مشغول به تدریس شد.

جواد خیابانی در سال ۱۳۹۵ در انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کرد، اما پس از تایید صلاحیت توسط شورای نگهبان، یک روز پیش از برگزاری انتخابات انصراف داد.

بیشتر بخوانید:

بیوگرافی ستاره پسیانی: زندگی شخصی، کارنامه هنری

حواشی و جنجال‌ها جواد خیابانی

جواد خیابانی در طول دوران فعالیت حرفه‌ای خود، حواشی و جنجال‌هایی را نیز تجربه کرده است. یکی از حواشی‌های معروف او، مربوط به گزارش بازی ایران و استرالیا در سال ۱۳۷۷ است. در این بازی، جواد خیابانی پس از گل خداداد عزیزی، به او لقب «غزال تیزپای آسیا» را داد. این لقب با واکنش‌های مثبتی از سوی مخاطبان روبرو شد، اما برخی از کارشناسان فوتبال آن را بی‌ربط و غیرمستند دانستند.

حواشی دیگر جواد خیابانی، مربوط به سوتی‌های او در گزارش‌های زنده است. برخی از کارشناسان فوتبال معتقدند که این سوتی‌ها از کیفیت گزارش‌های جواد خیابانی می‌کاهد و او باید بیشتر دقت کند.

نظر مخاطبان در مورد جواد خیابانی

با وجود انتقادات و حاشیه‌های فراوان، جواد خیابانی همچنان یکی از محبوب‌ترین گزارشگران فوتبال در ایران است. او با صدای گیرا و لحن خاص خود، توانسته مخاطبان بسیاری را جذب کند. سوتی‌های ماندگار او نیز از جمله ویژگی‌های بارز اوست که باعث شده او چهره‌ای محبوب در میان مردم شود.

در یک نظرسنجی که در سال ۱۳۹۹ توسط صدا و سیما انجام شد، جواد خیابانی به عنوان محبوب‌ترین گزارشگر فوتبال ایران انتخاب شد. در این نظرسنجی، بیش از ۹۰ درصد از شرکت‌کنندگان، گزارشگری جواد خیابانی را مثبت ارزیابی کردند.

سخن پایانی بیوگرافی جواد خیابانی

جواد خیابانی یکی از گزارشگران و مجریان فوتبال باسابقه در ایران است که نقش مهمی در محبوبیت فوتبال در میان مردم ایران داشته است. او با صدای گیرا و لحن خاص گزارشگری خود، توانسته مخاطبان بسیاری را جذب کند. سوتی‌های ماندگار جواد خیابانی نیز از جمله ویژگی‌های بارز اوست که باعث شده او چهره‌ای محبوب در میان مردم شود.

مشکلات ناشی از بیماری فلج اطفال: جواد خیابانی از کودکی به بیماری فلج اطفال مبتلا شده است. این بیماری باعث شده که او در راه رفتن و حرکت دچار مشکل باشد. با این حال، او توانسته با این مشکل کنار بیاید و در زمینه‌های مختلف به موفقیت دست یابد.
انتقادات به عملکرد گزارشگری: برخی از کارشناسان فوتبال معتقدند که جواد خیابانی در برخی از گزارش‌های خود، از استانداردهای گزارشگری فاصله گرفته است. آنها همچنین معتقدند که او در برخی از موارد، از تخصص کافی برخوردار نیست.
سوتی‌های گزارشگری: جواد خیابانی در گزارش‌های زنده خود، گاهاً سوتی می‌دهد. این سوتی‌ها گاهی اوقات باعث خنده و سرگرمی مخاطبان می‌شود، اما گاهی اوقات نیز مورد انتقاد قرار می‌گیرد.

5/5 - (1 امتیاز)

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

حمید دلستان وب‌سایت
دانش‌آموختهٔ کارشناسی حسابداری و فعال در زمینهٔ تولید محتوا و طراحی سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *