اصطلاح HODL در سرمایه‌گذاری ارز دیجیتال چیست؟

هودل ارز دیجیتال

اصطلاحات عامیانه در دنیای ارزهای دیجیتال خیلی رایج هستند. از گذشته تا به امروز یکی از پر استفاده‌ترین استراتژی‌های حفظ و افزایش سرمایه، نگهداری یا اصطلاحاً هولد کردن دارایی‌های با ارزش است. پیشنهاد افراد مشهور در دنیای تجارت و سرمایه نیز استفاده از همین استراتژی و همچنین فروش دارایی در زمان درست است. این روش در دنیای ارزهای دیجیتال هم کارایی دارد و به‌عنوان یکی از استراتژی‌های موفق و ارزشمند شناخته می‌شود. در این مقاله قصد داریم یکی از پر استفاده‌ترین و جالب‌ترین اصطلاحات دنیای رمزارزها را به شما معرفی کنیم. اگر به‌تازگی وارد دنیای کریپتوکارنسی شده‌اید و قصد سرمایه‌گذاری بلندمدت را دارید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.

معرفی اصطلاح هولد یا هودل ارز دیجیتال

هودل (HODL) از کلمه انگلیسی “HOLD” به معنای نگه‌داشتن می‌آید و در دنیای ارزهای دیجیتال به معنای ذخیره رمزارزها در طولانی‌مدت است. برای مثال سرمایه‌گذاران در این نوع سرمایه‌گذاری می‌توانند با کمک نمودار قیمت بیت کوین (تبدیل)، این ارز دیجیتال را در پایین‌ترین قیمت خریداری کنند و پس از گذشت چند ماه و یا چند سال، در زمانی مناسب آن را بفروشند. فعالان بازار کریپتو در شرایط نوسانات شدید بازار، افزایش یا ریزش قیمت‌ها به یکدیگر پیشنهاد می‌دهند که درگیر فومو یا ترس نشوند و رمز ارزها را هولد کنند. اصطلاح هودل در برخی مواقع “Hold on For Dear Life”  به معنی «برای زندگی عزیز، نگه‌دار» ترجمه می‌شود که به طور دقیق معنی این اصطلاح را می‌رساند.

در حوزه کریپتو به افرادی که قصد سرمایه‌گذاری بلندمدت دارند و به دنبال خریدوفروش لحظه‌ای یا ترید نیستند، هولدر یا هودلر (HODLER) گفته می‌شود. این مفهوم ابتدا در جامعه رمزارزها شنیده می‌شد، اما امروزه یک اصطلاح همه‌گیر در تمام دنیا شده‌است و تمامی علاقه‌مندان به دنیای کریپتو از این اصطلاح استفاده می‌کنند.

اصطلاح هودل از کجا آمده است؟

در سال 2013 یکی از کاربران وب‌سایت بیت‌کوین تاک به نام “GameKyuubi” پستی با عنوان “I AM HODLING” را در این پلتفرم منتشر کرد. در توضیحات نوشت به دلیل عجله‌ای که برای رساندن این پیغام داشته، اشتباه تایپی به وجود آمده و عمدی آن را اصلاح نکرده است. این فرد به همه فعالان بازار پیشنهاد داد که از ترید ارز دیجیتال دوری کنند و بیت‌کوین‌های خود را نگه‌داری کنند، زیرا نگه‌داشتن بیت‌کوین برای طولانی‌مدت سودآوری زیادی خواهد داشت و با فروختن آن چیزی نصیبتان نخواهد شد. در ژانویه سال 2013 قیمت هر واحد بیت‌کوین 15 دلار بود و 11 ماه بعد در ابتدای ماه دسامبر قیمت آن به 1100 دلار رسید.

چه زمانی باید به هودل ارز دیجیتال بپردازیم؟

 

تصمیم‌گیری برای هولد کردن ارز دیجیتال باتوجه‌به نظر و همچنین تحقیقاتی که انجام می‌دهیم گرفته می‌شود. باید مراحلی را طی کنیم سپس تصمیم بگیریم که اصلاً ارز دیجیتال موردنظر ارزش هولد کردن را دارد یا با انجام این کار فقط ضرر می‌کنیم. برخی از سرمایه‌گذاران استراتژی هولد را انتخاب می‌کنند؛ یعنی رمزارز موردنظر خود را خریداری می‌کنند و تا ماه‌ها یا حتی سال‌ها آن را نمی‌فروشند.

این استراتژی برای افرادی به افزایش قیمت بیت‌کوین یا دیگر ارزهای دیجیتال اعتقاد دارند بسیار کاربردی است، اما لزوماً همیشه به نفع آنها پیش نمی‌رود و ممکن است متحمل ضررهای سنگین هم بشوند. آینده این صنعت هنوز مشخص نیست و اخبار منفی در بازار، سیاست دولت‌ها و یا هک ارز دیجیتال می‌تواند بر قیمت رمزارزها تأثیرگذار باشد. برخی از سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند که سلطه دار بازار بیت‌کوین را هودل کنند و دیگر ارزهای دیجیتال که درباره آینده‌شان مطمئن نیستند را ترید کنند.

هولد کردن رمزارزهایی که حجم بازار کمتری دارند می‌تواند سود زیادی را به همراه داشته باشد، اما ممکن است برعکس این قضیه هم اتفاق بیافتد و همه سرمایه خود را از دست بدهیم. به همین جهت معمولاً سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال با مارکت کپ بالا را برای هودل کردن انتخاب می‌کنند. درست است که سرمایه‌گذاری در این ارزها سود کمتری دارد، اما مطمئن‌تر است.

هودل ارز

استفاده از استراتژی هودل برای چه افرادی مناسب است؟

استراتژی هولد ارز دیجیتال برای افرادی که نمی‌خواهند مدام درگیر معاملات ارز دیجیتال باشند و همچنین آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال آنها کامل نیست، بسیار مناسب است. سرمایه‌گذاران می‌توانند به‌جای بررسی هر روزه نمودارها و تحلیل و بررسی، یک‌بار روند بازار را تحلیل کنند و چند ارز دیجیتال را بخرند و از آنها نگهداری کنند. این استراتژی بلندمدت است به همین جهت بسیاری از افراد این نوع سرمایه‌گذاری را نمی‌پسندند.

برای اینکه بتوانیم از این استراتژی سود خوبی را کسب کنیم باید سبد رمزارز خود را متنوع‌سازی ‌کنیم. چنانچه یکی از کوین‌های ما با ریزش مواجه شود، مابقی ارزها می‌توانند این ضرر را جبران کنند. این بازار بسیار جدید و نوپا است به همین جهت نیازمند تحقیق، توجه به بازار و دنبال‌کردن اتفاقات پیرامون آن است.

کدام ارزهای دیجیتال برای هولد کردن مناسب هستند؟

 

برای تمام سرمایه‌گذاران و همچنین هودلرها در این بازار یک اصل مهم وجود دارد و آن هم متنوع‌سازی سبد کریپتو است.  این بدان معناست که در طول زمان، افراد باید پول بیشتری به سبد خود اضافه کنند و یا یک ارز دیجیتالی که سود خود را کرده بفروشند و یک ارز دیجیتال دیگری را خریداری کنند.  سرمایه‌گذاران ممکن است بخواهند پورتفولیو خود را متعادل کنند تا بتوانند متنوع‌سازی را حفظ کنند. به همین جهت ممکن است بیت‌کوین را هولد کنند و دیگر ارزهای دیجیتال را به‌صورت کوتاه‌مدت خریدوفروش کنند تا بتوانند در زمان روند نزولی بیت‌کوین از طریق سودهایی که از طریق سودهایی که از ارزهای دیجیتال دریافت کرده‌اند، ضرر روند نزولی بزرگ‌ترین رمزارز خود را پوشش دهند.

در بازار کریپتو بیش از 20 هزار ارز دیجیتال وجود دارد که همه آنها ارزش سرمایه‌گذاری و هودل کردن را ندارند. به همین جهت هر ارز دیجیتالی که تصمیم می‌گیریم آن را هولد کنیم باید آن ارز را تحلیل کنیم و با بررسی و تحقیق تصمیم به سرمایه‌گذاری در آن بگیریم.

چگونه به یک هولدر ارز دیجیتال تبدیل شویم؟

برای اینکه بتوانیم به یک هولدر حرفه‌ای در بازار کریپتو تبدیل شویم باید با این حوزه آشناییت کامل داشته باشیم و خوب تجربه کسب کنیم. به‌طورکلی 6 مورد اصلی وجود دارد که برای هودل کردن رمزارزها باید به آنها توجه کنیم.

  • مفهوم کسب‌وکار: به‌عنوان یک سرمایه‌گذار باید بتوانیم داستان پشت یک تکنولوژی را درک کنیم. بسیاری از پروژه‌ها با شعارهایی مانند بیت‌کوین بعدی وارد بازار می‌شوند؛ اما فقط به دنبال کلاهبرداری هستند.
  • تیم پشت پروژه: قبل از شروع سرمایه‌گذاری باید درباره شهرت بنیان‌گذاران پروژه تحقیق کنیم و نقدهای موجود در باره آنها را بخوانیم.
  • کاربرد ارز دیجیتال: بررسی کاربرد رمزارز می‌تواند دید خوبی درباره عملکرد آن به ما نشان دهد.
  • ویژگی‌ها: هر کدام از ارزهای دیجیتالی به مقدار مشخصی تولید می‌شوند. باید بررسی کنیم که چه مقدار ارز رمزارز وجود دارد و کشش قیمتی آن در طول زمان چقدر است.
  • مدیریت ریسک: قبل از آنکه بخواهیم سرمایه‌گذاری در یک ارز را شروع کنیم باید استراتژی مدیریت ریسک خود را بچینیم.
  • شفافیت برنامه‌ها: باید از صحت اطلاعاتی که هر کدام از پروژه‌ها ادعا می‌کنند مطلع شویم.

سخن آخر

در این مقاله به‌صورت اختصاصی به بررسی هولد کردن پرداختیم و ریشه به‌وجودآمدن این اصطلاح را مرور کردیم. در ادامه نیز به خوب یا بد بودن هولد کردن پرداختیم و در نهایت گفتیم که این استراتژی برای چه افرادی مناسب است. اما در نهایت برای اینکه تشخیص دهیم استفاده از این استراتژی برای ما خوب است یا نه نیاز است تا درباره معاملات کریپتو مثل نحوه کسب سود مرکب مطالعه کنیم.

5/5 - (2 امتیاز)

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

حمید دلستان وب‌سایت
دانش‌آموختهٔ کارشناسی حسابداری و فعال در زمینهٔ تولید محتوا و طراحی سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *