چرا سمعک سوت می زند؟

چرا سمعک سوت می زند؟ دلیل اصلی فیدبک سمعک چیست؟ | مگ روز

چرا سمعک سوت می زند؟ دلیل اصلی فیدبک سمعک چیست؟

فناوری سمعک های امروزی به بسیاری از افراد مبتلا به کم شنوایی این امکان را می دهد که دوباره از صداهای مورد علاقه خود لذت ببرند. شما تقریبا همه چیز را در مورد سمعک خود دوست دارید. شما می توانید صداهایی که تقریبا فراموش کرده اید را دوباره بشنوید. با این حال، یک صدای جدید نیز وجود دارد: صدای سوتی که گاهی به عنوان مثال هنگام گذاشتن یا برداشتن سمعک تان ایجاد می شود. اگر سمعک تان را در دست بگیرید، خواهید دید که صدای سوت می دهد. این صدا نشان می دهد که سمعک شما در حال کار کردن است. اما زمانیکه سمعک شما به درستی داخل گوشتان قرار گرفته است، نباید صدای سوت داشته باشد زیرا در این حالت نشان دهنده ی وجود یک مشکل است.

سوت زدن یا فیدبک سمعک چیست؟

فیدبک سمعک، همان صدای سوت یا جیغ آزاردهنده ای است که گاهی اوقات در سمعک رخ می دهد.

در واقع به غیر از سمعک، فیدبک در برخی از سیستم ها نیز رخ می دهد. در هر سیستمی که دارای میکروفون است، احتمال فیدبک وجود دارد. میکروفون وظیفه دارد صداها را جمع آوری کرده و برای تقویت بفرستد. رسیور نیز وظیفه دارد سیگنال پردازش و تقویت شده را به صدا تبدیل کرده و برای شنیدن به مجرای گوش بفرستد. حال اگر این صدای تقویت شده مجددا راهی به سمت میکروفن پیدا کند، میکروفن آن را گرفته و دوباره تقویت می کند. در این حالت یک حلقه فیدبک ایجاد می شود و فرد ابزار نارضایتی خواهد کرد.

به طور معمول، فیدبک سمعک از تقویت در محدوده فرکانس بالا ناشی می شود بنابراین برخی از افراد بسته به کم شنوایی و نوع سمعکی که دارند ممکن است مستعد آن باشند. هرچه کم شنوایی شما شدیدتر باشد، احتمال فیدبک بیشتر است، فقط به دلیل قدرت و اندازه موج صوتی که سمعک پس از تقویت صدا تولید می کند.

سه نوع مختلف فیدبک وجود دارد؛ صوتی، مکانیکی و الکترونیکی.

  • فیدبک صوتی زمانی ایجاد می شود که صدای تقویت شده توسط رسیور سمعک، توسط میکروفون سمعک دوباره گرفته شود و یک حلقه صدا ایجاد می کند که فقط بلندتر و بلندتر می شود.
  • فیدبک مکانیکی زمانی رخ می دهد که ارتعاشات فیزیکی در اثر تماس بین رسیور سمعک و پوسته یا بدنه سمعک ایجاد می شود. سپس این ارتعاشات از طریق بدنه به میکروفون منتقل می شوند.
  • فیدبک الکترونیکی ناشی از نقص در مدار پیچیده سمعک است. برای رفع این مشکل به یک تکنسین سمعک نیاز است. مسائل مربوط به فیدبک اغلب مستلزم مراجعه به شنوایی شناس شما است اما تعیین علت فیدبک بسیار مفید خواهد بود.
سه نوع مختلف فیدبک وجود دارد؛ صوتی، مکانیکی و الکترونیکی.

سه نوع مختلف فیدبک وجود دارد؛ صوتی، مکانیکی و الکترونیکی.

چرا سمعک سوت می زند یا به اصطلاح فیدبک دارد؟

عوامل مختلفی می توانند علت ایجاد حلقه فیدبک در سمعک باشند. یکی از رایج ترین آنها، هنگامی رخ می دهد که فرد سمعک خود را در دستش روشن کرده و سپس آن را در گوش خود قرار دهد. سمعک شما از همان لحظه که دکمه روشن را فشار می دهید پردازش امواج صوتی را آغاز می کند بنابراین هنگامی که سمعک در دست شماست، صدای تقویت شده از آن بیرون می آید. این صدا باعث فیدبک می شود زیرا دوباره می تواند به میکروفون برگردد. برای حل این مشکل، یک راه حل ساده وجود دارد. ابتدا سمعک را به طور مناسب در گوش خود قرار دهید و سپس آن را روشن کنید. در هنگام برداشتن سمعک نیز همین شرایط ممکن است رخ دهد. اینبار می توانید ابتدا سمعک را خاموش کرده و سپس از گوش خود بردارید. دیگر علل رایج این مشکل را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

فیت نشدن سمعک

اگر سمعک به خوبی ساخته نشده باشد، مناسب شما نباشد یا به درستی در مجرای گوش شما قرار نگرفته باشد، بین سمعک (یا قالب) و دیواره های گوش شما، فاصله کوچکی وجود خواهد داشت. امواج صوتی  و هوا می توانند از طریق این شکاف خارج شوند و باعث می شوند صدای تقویت شده از قالب گوش بلند شده و بارها توسط میکروفون تقویت شود. این کار باعث می شود که میکروفون شروع به سوت زدن کند و حلقه فیدبک ایجاد می شود.

این فیدبک معمولا تا زمان اشباع سمعک (رسیدن به بیشترین توان تولید صدا) افزایش می یابد. برای حل این مشکل ابتدا بررسی کنید و ببینید آیا سمعک شما به درستی نصب شده است یا خیر. در غیر این صورت، با شنوایی شناس خود مشورت کنید.

تجمع جرم گوش

سمعک صدا را به مجرای گوش شما منتقل می کند اما اگر مسیر حرکت صدا به نحوی مسدود شود، به عقب باز می گردد. سپس یک حلقه فیدبک ایجاد می شود. جرم گوش بیش از حد که باعث انسداد مجرای شنوایی می شود، می تواند با سمعک شما و نحوه درک صدا تداخل داشته باشد و پیامدهایی را به همراه داشته باشد. برداشتن جرم گوش توسط متخصص گوش و حلق و بینی انجام میشود.

تنظیمات نامناسب

گاهی اوقات مشکل از سخت افزار سمعک شما نیست. یک سمعک با پیکربندی نامناسب می تواند سطحی از فیدبک ایجاد کند که شبیه یک دستگاه معیوب یا آسیب دیده است. در مورد تنظیمات، از شنوایی شناس خود کمک بگیرید.

ولوم خیلی زیاد

بالا بردن بیش از حد صدای سمعک نیز می تواند صدا را به عقب برگرداند و باعث ایجاد سوت شود. سعی کنید دستگاه را کمی خاموش کنید و به هیچ وجه شدت آن را از نقطه خاصی بالا نبرید. اگر با تنظیم ولوم سمعک خود مشکل دارید، شنوایی شناس تان می تواند به شما کمک کند.

قطعات شکسته یا نامناسب

اغلب، سوت سمعک نشانه وجود یک یا چند قطعه خراب است که باید فورا تعویض شود تا سر و صدا برای همیشه از بین برود.

تداخلات روزمره

سوت زدن ممکن است همیشه نشانه این نباشد که سمعک شما مشکلی دارد. انواع خاصی از روسری و کلاه می توانند فیدبک ایجاد کرده و عملکرد سمعک شما را مختل کنند.

تداخلات روزمره در فیدبک سمعک

سمعک معیوب

احتمال کمی وجود دارد که سمعک شما معیوب شده باشد. بهترین راه این است که برای بررسی مشکل با شنوایی شناس خود تماس بگیرید.

خوشبختانه فناوری های جدید سمعک می توانند فیدبک را به خوبی سرکوب کنند و راه هایی برای کاهش یا حذف آن وجود دارد. شنوایی شناس شما خواهد توانست بهترین راه حل برای این مشکلات را ارائه دهد.

چه سمعک هایی بیشتر مستعد فیدبک هستند؟

فیدبک ممکن است در هر سمعکی رخ دهد اما معمولا در سمعک هایی بیشتر رخ می دهد که بهره بالایی دارند. در واقع اگر کم شنوایی شما زیاد است و از سمعک با بهره بالا استفاده می کنید، احتمال دارد فیدبک را تجربه کنید. با اینحال امروزه بسیاری از سمعک های نسل جدید دارای سیستم های حذف فیدبک قوی هستند که با شناسایی و سرکوب سریع فیدبک، می تواند کمک زیادی در این زمینه به فرد کند. فیدبک در این گونه موارد ایجاد خواهد شد اما فرد متوجه آن نمی شود زیرا به سرعت حذف شده است.

سمعک هایی که میکروفن و رسیور آنها دارای فاصله زیادتری از هم باشند، احتمال بروز فیدبک را کاهش خواهند داد. سمعک های ریک، دارای چنین مزیتی هستند. رسیور این سمعک ها درون قالب و در مجرای گوش قرار می گیرد و میکروفن این سمعک ها نیز در بدنه اصلی سمعک و پشت گوش است. این فاصله باعث می شود تا صداها حتی اگر از مجرای گوش خارج شده باشند، نتوانند به راحتی به میکروفن برسند و فیدبک ایجاد کنند.

بهره زیاد در فرکانس های بالا بعنوان عاملی برای بروز فیدبک مطرح است که البته توسط شنوایی شناس تا حد زیادی قابل حل خواهد بود.

سایز ونت نیز در بروز فیدبک مهم است. ونت یا سوراخ تهویه هرچقدر بزرگتر باشد، صدای بیشتری خواهد توانست از مجرای گوش خارج شود.

چه افرادی به احتمال بیشتری، فیدبک را تجربه می کنند؟

  • همانگونه که قبلا گفتیم، هرچه کم شنوایی فردی بیشتر باشد، احتمال بروز فیدبک برایش بیشتر است زیرا سمعکش صدای بلندتری تولید خواهد کرد. شکل کم شنوایی نیز مهم است مثلا افرادی که نیاز به تقویت زیادی در فرکانس های بالا دارند، سمعک شان مستعد فیدبک است.
  • شکل و ویژگی های گوش افراد نیز بر میزان بروز فیدبک، موثر خواهد بود. اگر انعکاس صدا به دلیل شکل و اندازه مجرای گوش فردی بیشتر باشد و یا رزونانس مجرای گوش او بسیار بالا باشد، احتمال بروز فیدبک را خواهیم داشت.
  • وضعیت پیچ و خم مجرا نیز عامل دیگر موثر در بروز فیدبک است. اگر ورودی مجرا به سمت دیواره کانال گوش باشد، احتمال برگشت صدا را بیشتر خواهد کرد.
  • افرادی که میزان تولید جرم گوش آنها زیاد است، فیدبک بیشتری در سمعک شان رخ خواهد اد.
  • اگر حرکت مفصل فک در فردی بیش از حد زیاد است به دلیل نزدیکی این مفصل به مجرای گوش، قالب و سمعک ممکن است جابجا شده و فیدبک رخ دهد.

اگر خودتان نتوانستید علت سوت سمعک را پیدا و یا حل کنید، به شنوایی شناس تان مراجعه کنید تا این کار را انجام دهد.

آدرس کلینیک دانیال:

تهران، بالاتر از میدان ولیعصر، نرسیده به زرتشت، نبش خخیابان روشن، ساختمان اطبا، طبقه سوم

شماره تماس:

02186035909

02186035953

با سلام به تمام همراهان مجله مگ روز

هشدار! وب‌سایت «مجله مگ روز » در قبال محتواهای تحت دسته‌بندی «رپورتاژ آگهی» مسئولیتی نمی‌تواند بپذیرد. اطلاعات اینگونه محتواها صرفا توسط تبلیغ‌دهنده تدوین و جمع‌آوری شده و در مجله مگ روز به‌عنوان «تبلیغ» منتشر می‌شوند. بنابراین قبل از هرگونه تصمیم‌گیری برای استفاده از خدمات و محصول تبلیغ‌دهنده، لطفا به‌خوبی از منابع دیگر هم تحقیق و بررسی کنید.

با تشکر از همراهیتان.

5/5 - (3 امتیاز)

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

حمید دلستان وب‌سایت
دانش‌آموختهٔ کارشناسی حسابداری و فعال در زمینهٔ تولید محتوا و طراحی سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *