چک لیست نگهداری و مراقبت از تلویزیون

چک لیست نگهداری و مراقبت از تلویزیون

تلویزیون یکی از وسایل خانگی گران قیمت است. این دستگاه به دلیل فناوری‌های خاصی که در آن به کار رفته نیاز به رسیدگی و نگهداری دارد. استفاده از چک لیست نگهداری و مراقبت از تلویزیون به شما کمک می‌کند تا عمر مفید این دستگاه را بیشتر کنید.

تحقیقات ثابت کرده است هر تلویزیون عمر مفیدی دارد و اگر به طور مداوم کار کند ممکن است در کمتر از 10 سال به پایان برسد. تنظیم درست نور و کنتراست، نصب در محل درست و تمیز کردن دستگاه از جمله مواردی است که عمر دستگاه شما را بیشتر می‌کند.

بعد از نحوه درست نگهداری باید به روش صحیح حمل و نقل تلویزیون اشاره کنیم. انتقال تلویزیون اگر درست انجام نشود ممکن است باعث آسیب‌های فیزیکی شود؛ حتی زمانی که تلویزیون نیاز به تعمیر دارد برای جلوگیری از آسیب‌های فیزیکی از خدمات تعمیر تلویزیون در محل تهران استفاده کنید. در ادامه چک لیست کاملی برای نگهداری و مراقبت از تلویزیون به شما ارائه می‌دهیم.

یک مکان مناسب برای تلویزیون انتخاب کنید

در اولین مرحله، باید یک مکان مناسب برای تلویزیون انتخاب کنید. تلویزیون به گرد و غبار و رطوبت حساس است؛ پس بهتر است آن را دور از پنجره و حمام قرار دهید. در هنگام نصب، خواه روی شاسی یا میز، تلویزیون را با فاصله از دیوار قرار دهید تا جریان هوا در پشت آن امکان‌پذیر باشد و خنک شدن قطعات آن به راحتی انجام شود.

زیرا در صورتی‌که قطعات تلویزیون شما خنک نشود یا هوا در پشت آن جریان نداشته باشد به مرور زمان به قطعات دستگاه آسیب می‌رسد.

تلویزیون را موازی زمین نصب کنید

یکی از مهم‌ترین اصول در چک لیست نگهداری و مراقبت از تلویزیون ، تراز بودن تلویزیون است. فرقی ندارد که تلویزیون روی پایه یا شاسی قرار می‌گیرد؛ باید دقت کنید که تلویزیون کامل موازی زمین باشد. زاویه دادن به تلویزیون باعث یکسان نبودن فشار وزن آن در قسمت‌های پایینی می‌شود. این وزن نامتقارن بعد از مدتی باعث آسیب و سایه‌دار شدن بخش‌های پایینی نمایشگر می‌شود.

برای تلویزیون یک محافظ برق جداگانه در نظر بگیرید

دومین مورد مهم در چک لیست نگهداری و مراقبت از تلویزیون استفاده از یک محافظ برق برای دستگاه است. نوسانات برق می‌تواند به قطعات داخلی تلویزیون و حتی نمایشگر آسیب برساند. برای جلوگیری از این آسیب‌ها تلویزیون را مستقیم به پریز برق نزنید و از یک محافظ استفاده کنید تا نوسانات برق را کنترل کند.

تلویزیون را با دستمال مخصوص تمیز کنید

گرد و غبار یکی از دشمنان اصلی تلویزیون است؛ پس سعی کنید حداقل هفته‌ای یک بار دستگاه را کامل تمیز کنید. برای این کار از دستمال و محلول مخصوص پاک‌کردن نمایشگر استفاده کنید. پاشیدن آب یا هر محلول پاک‌کننده دیگری روی تلویزیون باعث خرابی و آسیب به آن می‌شود. استفاده از پارچه یا دستمال‌های معمولی برای پاک کردن نمایشگر هم باعث ایجاد خراش‌های ریز و آسیب دیدن آن می‌شود.

تلویزیون را با دستمال مخصوص تمیز کنید

کیفیت تصویر را زیاد بالا انتخاب نکنید

انتخاب کیفیت زیاد تصویر به نمایشگر فشار وارد می‌‌کند و باعث خراب شدن آن‌ می‌شود؛ پس بهتر است کیفیت تصویر را در حد متوسط تنظیم کنید. برای این کار، با استفاده از دفترچه راهنما وارد منوی تنظیمات تلویزیون شوید و کیفیت تصویر را تنظیم کنید.

نور صفحه نمایشگر را تنظیم کنید

در این قسمت از چک لیست نگهداری و مراقبت از تلویزیون به سراغ تنظیمات نور دستگاه می‌رویم. تنظیم نمایشگر تلویزیون روی حداکثر نور، علاوه بر فشار آوردن به دستگاه، باعث مصرف زیاد انرژی برق و آسیب به چشم‌های شما می‌شود. برای جلوگیری از این مشکلات باز هم از قسمت منوی تلویزیون، نور دستگاه را در حد متوسط تنظیم کنید. برای صرفه‌جویی در مصرف برق هم می‌توانید تلویزیون را در حالت بهینه‌سازی مصرف انرژی قرار دهید.

مراقب باشید چیزی روی تلویزیون نریزد

قطعات تلویزیون و به خصوص نمایشگر آن خیلی حساس هستند؛ پس مراقب باشید که چیزی روی دستگاه نریزد. برای جلوگیری از این موضوع، اگر کودکی در خانه دارید، برای او فاصله مجاز از تلویزیون تعیین کنید و اجازه ندهید در محلی که تلویزیون وجود دارد، بازی کند.

در مواقع غیرضروری تلویزیون را خاموش کنید

همه تلویزیون‌ها یک عمر مفید دارند و بعد از آن شروع به خرابی می‌کنند. عمر تلویزیون‌ها بر اساس تکنولوژی ساخت متفاوت است؛ پس روشن گذاشتن بی‌دلیل آن، عمر دستگاه را کم می‌کند. در مواقعی که تلویزیون را تماشا نمی‌کنید؛ دستگاه را خاموش کنید.

تلویزیون را در حالت مکث فیلم و بازی خاموش کنید

هر صفحه نمایشگر از تعدادی واحد کوچک به نام پیکسل درست شده است. اگر یک تصویر ثابت، مدت زمان زیادی روی نمایشگر تلویزیون بماند، این واحدهای کوچک، روی رنگ تصویر ثابت گیر می‌کنند و دیگر تغییر  رنگ نمی‌دهند. در این حالت گفته می‌شود که پیکسل‌ها گیر کرده‌اند، پیکسل‌های گیر کرده پس از مدتی می‌سوزند و باید عوض شوند. برای جلوگیری از سوختن پیکسل‌ها، زمانی‌که فیلم یا بازی را مکث می‌کنید، تلویزیون را خاموش کنید.

در هنگام انتقال تلویزیون مراقب ضربات فیزیکی باشید

وقتی قصد جابه‌جایی تلویزیون را دارید باید آن را در مقابل ضربات فیزیکی محافظت کنید. برای این کار می‌توانید تلویزیون را با پلاستیک‌های حباب‌دار یا یک پتوی خیلی نرم بپوشانید. این پوشش‌ها تلویزیون را از تاثیر ضربات فیزیکی حفظ می‌کند.

در هنگام انتقال تلویزیون مراقب ضربات فیزیکی باشید

آهنرباها را از تلویزیون دور کنید

آهنربا یکی از وسایلی است که قرار دادن آن در نزدیکی تلویزیون برای مدت طولانی، باعث خرابی و آسیب به قطعات آن می‌شود؛ پس وسایلی که آهنربا دارند را از تلویزیون دور نگه‌دارید.

در صورت مشکل در کار تلویزیون آن را دستکاری نکنید

تلویزیون از قطعات الکترونیکی حساسی درست شده است. این قطعات حساس به صورت ساختارهای پیچیده در کنار هم قرار گرفته‌اند؛ به همین دلیل تنظیم دوباره و رفع مشکلات تلویزیون نیاز به دانش و اطلاعات تخصصی دارد. باز کردن تلویزیون و دستکاری آن توسط شما، می‌تواند آسیب‌های بیشتری به دستگاه بزند که هزینه برطرف کردن آن‌ها خیلی بیشتر است؛ پس در صورت بروز مشکل از افراد ماهر در این زمینه کمک بگیرید.

در این مطلب یک چک لیست نگهداری و مراقبت از تلویزیون به شما ارائه کردیم. با رعایت کردن موارد این چک لیست، عمر مفید تلویزیون شما بیشتر می‌شود و خراب شدن قطعات و نمایشگر آن به حداقل می‌رسد.

5/5 - (2 امتیاز)

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

حمید دلستان وب‌سایت
دانش‌آموختهٔ کارشناسی حسابداری و فعال در زمینهٔ تولید محتوا و طراحی سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *