تپش قلب عصبی + 4 راهکار سودمند کاهش اضطراب

تپش قلب عصبی + 4 راهکار سودمند کاهش اضطراب

تپش قلب عصبی

در زمان اضطراب، بدن ما واکنش هایی فیزیکی مانند عرق کف دست، لرزش و ناراحتی معده را از خود نشان می دهد. تجربه ی احساس تپش یا لرزش در قفسه سینه یکی دیگر از عکس العمل های رایج بدن در زمان اظطراب است، که به آن تپش قلب گفته می شود.

چرا در چنین شرایطی دچار تپش قلب می شویم و اینکه در این شرایط باید چه کاری انجام دهیم؟

تپش قلب چیست؟

در حالت نرمال و در زمان استراحت شما متوجه ضربان قلب خود نمی شوید. اما اگر در این حالت ضربان قلب خود را احساس می کنید، به این معناست که دچار تپش قلب شده اید. تپش قلب، گاهی اوقات طبیعی بوده و به علت دلایلی مثل فعالیت شدید و ورزش اتفاق می افتد، اما سایر اوقات می تواند بدون هشداری به سراغ شما بیاید!

به گفته ی دکتر نادر افشاری درمان تپش قلب با دارو، راهی است برای کنترل آن، اما به شرط بررسی علت های زمینه ای.

آیا اضطراب به قلب شما آسیب می رساند؟

همه ی افراد، دچار استرس و اضطراب می شوند. یک قلب سالم در مواجهه با تپش قلب گذرا دچار مشکل نمی شود.اما اگر شما مبتلا به مشکلات قلبی مثل بیماری شریانی کرونری یا نارسایی قلبی باشید، اضطراب و تپش قلب می تواند باعث بروز علائمی مثل درد قفسه سینه شود.

به گفته ی دکتر نادر افشاری متخصص قلب، مبتلایان به مشکلات خاص قلبی می توانند با مصرف برخی از داروهای تجویز شده، ضربان قلب خود را پایین نگه دارند. این داروها باعث می شوند که در مواجهه با شرایط استرس زا ضربان قلب شما بالا نرود و شما دچار تپش قلب نشوید. بنابراین، اگر مشکلات قلبی خود را کنترل و درمان کنید، در زمان شرایط استرس زا مشکلی برایتان پیش نمی آید.

به خاطر داشته باشید، اضطراب مداوم شرایط کاملاً متفاوتی را ایجاد می کند. استرس و اضطراب مزمن، برای قلب و سلامت کلی بدن شما خطرناک است. بنابراین، باید این شرایط را جدی بگیرید.

عدم درمان اختلال اضطراب می تواند باعث بالا رفتن فشار خون و پایین آمدن کیفیت خواب و استراحت شود و شما را از داشتن یک زندگی لذت بخش محروم کند! در صورتی که دائماً احساس اضطراب می کنید، یا احتمال می دهید که مبتلا به اختلال اضطراب یا اختلال پنیک (وحشت) هستید، به پزشک مراجعه کنید. نیازی به نگرانی نیست، زیرا این مشکلات قابل درمان هستند.

آیا اضطراب می تواند منجر به تپش قلب شود؟

احساس اضطراب،واکنش«جنگ یا گریز»در بدن شما فعال می کند.این واکنش منجر به وقوع اتفاق های متعددی در بدن، مثل ترشح یک سری از هورمون ها. متخصصین بر این باورند که انسان های نخستین برای مقابله با شرایط خطرناک در گذشته برای بقا از این واکنش فیزیکی بهره می بردند.

آیا اضطراب می تواند منجر به تپش قلب شود؟

امروزه نیز واکنش جنگ یا گریز، درست به همانگونه عمل می کند. اما متأسفانه، گاهی اوقات بدن در برابر ارائه ی یک سمینار جلوی دیگران، همان عکس العملی را نشان می دهد که انسان نخستین در مواجهه با یک خرس وحشی از خود نشان می داد! بنابراین، همان هورمون ها (مثل آدرنالین) برای محافظت از شما ترشح می شوند.

واکنش جنگ یا گریز باعث بالا رفتن ضربان قلب شما می شود. بنابراین، سرعت جریان خون بدن بالا می رود. این افزایش سرعت جریان خون باعث افزایش ناگهانی انرژی برای مقابله با شرایط خطرناک خواهد شد. به همین دلیل است که افرادی که دچار وحشت شده اند، احساس تپش قلب دارند. این اتفاق به معنای مشکل قلبی نیست.

چه زمانی تپش قلب باعث اضطراب می شود؟

رابطه ی تپش قلب و اضطراب می تواند متقابل باشد! به این معنا که برخی از افراد بعد از اینکه متوجه حس تپش قلب شدند، از این موضوع دچار ترس و اضطراب خواهند شد.

مبتلایان به آریتمی قلبی(heart arrhythmia) ممکن است دچار تپش قلب ناگهانی شوند. در این شرایط، فرد به طور طبیعی با احساس تپش قلب دچار اضطراب می شود. زیرا دلیل آن را نمی داند. تپش قلب می تواند باعث اضطرابی شده که خود، تپش قلب را تشدید می کند واین امر،فرد را در چرخه ای ادامه دار گیر می اندازد!

چگونه می توانیم از تپش قلبی که منجر به اضطراب می شود جلوگیری کنیم؟

همه ی ما گاهی اوقات در شرایط استرس زا قرار می گیریم،به هر حال، روش هایی برای آرام کردن ضربان قلب وجود دارد، این روش ها عبارتند از:

1- تنفس آرام:

زمانی که احساس تپش قلب کردید، سرعت تنفس شما نیز مانند ضربان قلبتان بالا می رود. اما شما می توانید با کنترل کردن تنفس خود این مشکل را تا حدودی برطرف کنید. نفس عمیق بکشید: با بینی خود به آرامی هوا را وارد بدن کرده و با دهان، بازدم را به بیرون دهید. این کار را حداقل 10 بار(به طور ایده آل به مدت چند دقیقه) انجام دهید.

2- تمرکز کنید:

زمانی که قلب شما سریع می زند، فکر شما نیز درگیر می شود. سعی کنید روی یک چیز مثل عکس، صدا و … که باعث آرامش شما می شود تمرکز کنید. زمانی که این فکر آرامش بخش را در سر خود دارید، تنفس آرام را در دستور کار قرار دهید.

تمرکز کنید

3- قدم بزنید:

اگر می توانید، برای مدتی کوتاه قدم بزنید. هرچند قدم زدن در فضای بسته تأثیر مناسبی خواهد داشت، اما قدم زدن در طبیعت بهترین حالتی است که ما به شما پیشنهاد می کنیم. البته، بهتر است سریع قدم نزنید تا قلب شما قادر به استراحت باشد.

4-آب بنوشید:

کمبود آب می تواند باعث بدتر شدن تپش قلب شود. یک لیوان آب بنوشید، یا اگر تپش قلب شمابه علت ورزش سنگین اتفاق افتاده است، از نوشیدنی های انرژی زا استفاده کنید. از مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین خودداری کنید. زیرا این نوشیدنی ها باعث اضطراب و تپش قلب می شوند.

مراقبت های مربوط به تپش قلب عصبی

تجربه ی اضطراب و تپش قلب امری طبیعی است و ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد. اما تکرار و ادامه ی این اضطراب یا تپش قلب را نباید نادیده گرفت. پزشک می تواند در پیدا کردن علل و درمان این مشکلبه شما کمک کند.

5/5 - (1 امتیاز)

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

حمید دلستان وب‌سایت
دانش‌آموختهٔ کارشناسی حسابداری و فعال در زمینهٔ تولید محتوا و طراحی سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *